.
dżoana: mam problem z takim zadaniem. Byłabym wdzięczna gdyby ktoś mi pomógł. "Styczne do okręgu x2 +
(y+2)2 = 16/5 (CZYLI 3,2), poprowadzone przez punkt A(−2,1)
22 lis 18:42
Mati_gg9225535: nie znając dokładnej tresci zadania moze byc ciezko
22 lis 18:48
dżoana: o soryy
styczne do okręgu x2+(y+2)2=16/5 poprowadzone przez punkt A(−2,1) przecinają oś oy w
punktach B,C .
WYZNACZ RÓWNANIA TYCH STYCZNYCH
OBLICZ WSPÓŁRZĘDNE B,C
OBLICZ POLE TRÓJKATA ABC
22 lis 18:52
dżoana: TERAAZ Mati , MOŻESZ MI POMÓCC ?
22 lis 18:52
dżoana: Matii jak ja Cie proszę <pliss> pomóz
22 lis 18:55
Skipper:
... napisz równanie pęku prostych przechodzących przez punkt A
podstaw je do równania okręgu
mają być styczne ... więc jeden punkt wspólny ... więc Δ=0
... dalej już chyba jasne −
22 lis 19:01
dżoana: nie jest jasne
22 lis 19:11