zadanie rozłoż na czynniki
adaś: liczbę 168 rozłoz na 2 czynniki ktorych suma jest rowna 31.
jak mam wpaść na te czynniki?
22 lis 18:30
Patryk:
a+b=168
a+b=31
22 lis 18:41
Patryk: ale chyba nie bardzo
22 lis 18:42
Skipper:
czynniki ... to składniki mnożenia−
22 lis 18:43
Patryk:
ab=168
a+b=31
22 lis 18:45
adaś: czynniki to niby składniki mnożenia w taki razie dlaczego a+b jest sumą ?
22 lis 18:49
Patryk: ,, których suma ''
22 lis 18:50
adaś: jak mam rozumieć że taki akurat układ ma być?
22 lis 19:20
bezendu1990: suma wynik dodawania a iloczyn wynik mnożenia
a+b=31 suma składników a i b
a*b=168 iloczyn składników a i b
22 lis 19:22