matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartosc bezwzgledna
lucy:
prosze, pomóżcie w małym zadanku
− wartosc bezwzgledna ||x
2
−4| − x
2
| = 4
22 lis 18:03
Karolcia:
To robisz podwójnie. Ix
2
−4I − x
2
= 4 lub Ix
2
− 4I − x
2
= −4 I dalej każde osobno.
22 lis 18:12