matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie
Ritka:
Równianie a+2x=2ax+1 ma nieskończenie wiele rozwiązań. Wynika stąd że: A. a=−1 B. a=0 C. a=2 D. a=1
22 lis 18:03
Saizou :
a+2x=2ax+1 a−2ax=−2x+1 a(−2x+1)=−2x+1 a=1 spr. a=1 1+2x=2x+1 0=0 tożsamość
22 lis 18:05