matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
własności prawdopodobieństwa
s.:
Oblicz prawdopodobieństwo iloczynu zdarzeń A,b ⊂Ω jeśli P(A)=
2
3
P(B)=
1
4
P(A∪B)=
5
6
22 lis 17:40
Aga1.:
Podstaw do wzoru P(A∩B)=P(A)+P(B)−P(AUB)
22 lis 17:44