matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
praca domowa
rol78:
P(x)=4x+5 Q(x)=x2−3x+1 R(x)=2x3−1 P*Q R−2P
22 lis 17:06
MQ:
P*Q=(4x+5)(x
2
−3x+1) R−2P=(2x
3
−1)−2*(4x+5)
22 lis 17:14
rol78:
Miało być. P(x)=−4x+5
22 lis 19:52