pomocy
Zuzia: Czy pomoże mi ktoś w rozwiązaniu tego przykładu ?
a) √x2+8x+16− |6−3x| dla x>2,5
22 lis 16:41
Patryk: to pod pierwiastkiem zwiń do wzoru skr.mnozenia
22 lis 16:43
Zuzia: czyli
√(x+4)2− |6−3x|
|x+4|− |6−3x|

?
22 lis 16:51
Aga1.: Ix+4I−I6−3xI=x+4−(−6+3x)=
22 lis 16:55
Zuzia: x+4+6+3x
4x+10 ?
22 lis 16:57
Zuzia: 
22 lis 17:31
MQ: Źle, sprawdź znaki!
22 lis 17:32
Zuzia: x+4+6−3x ? tak ?
22 lis 17:33
MQ: Tak
22 lis 17:34
Aga1.: Tak.
22 lis 17:34
Zuzia:
x+4 dla x<−2
f(x)=
2 dla x≥−2
jak to trzeba rozpisac zeby pozniej narysowac ?
22 lis 17:45
Zuzia:
22 lis 17:54
Aga1.:

Najpierw rysuj ołówkiem y=x+4 ( kolor szary). po lewej stronie pionowej czerwonej linii jest
y=x+4 dla x<−2( kolor niebieski)
i y=2 (kolor brązowy)
Twój wykres to niebieski
22 lis 18:03
Zuzia: dzieki bardzo
22 lis 18:11