matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz logarytm
bobasik:
Wiedząc że log
3
4=a Oblicz log
4
12 Doszedlem sam do takiego zapisu lecz nie wiem czy to koniec
log
4
12 =
log
3
12
a
22 lis 16:40
Kejt:
log
3
12
log
3
4+log
3
3
log
4
12=
=
log
3
4
log
3
4
dokończ
22 lis 16:43
bobasik:
Dzięki że też tego nie zauważylem..
22 lis 16:46