matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Misiek:
2
√
3
W trójkącie prostokątnym suma cos kątów ostrych jest równa
. Oblicz iloczyn sinusów
3
tych kątów.
22 lis 16:28
Aga1.:
2
√
3
cosα+cosβ=
, cosα=sinβ, a cosβ=sinα
3
2
√
3
sinβ+sinα=
/
2
3
4*3
sin
2
α+sin
2
β+2sinαsinβ=
9
4
sin
2
α+cos
2
α+2sinαsinβ=
3
4
1+2sinαsinβ=
3
dokończ i oblicz sinαsinβ
22 lis 16:52
Misiek:
nie rozumiem czemu cosα=sinβ, a cosβ=sinα
22 lis 17:29
Misiek:
22 lis 18:22