rozwiąż równanie 2x
aaa: rozwiąż równanie 2x− √6 = √6x −2
ja robię przerzucam x na jedną strone, bez x na drugą...i wychodzi:
(2− √6)x = √6−2 /: 2− √6
x=0
czy to jest dobrze? bo chyba nie do końca...
22 lis 16:26
konrad: dobrze
22 lis 16:30
konrad: chociaż nie...
22 lis 16:30
aaa: coś jest nie tak, bo na spr dostałam tylko 1 pkt za to a nie dwa..
22 lis 16:31
konrad: x=−1
22 lis 16:31
aaa: a czemu ?
22 lis 16:32
konrad: no bo tak wychodzi jak podzielisz
22 lis 16:34
Krzysiek : dlatego ze 2−p[6}=−(√6−2)
Po drugie to i tak sie ciesz ze dostalas 1 punkt bo 2−√6 ≠0 tylko jest konkretna liczba
a Ty napisalas ze x=0
23 lis 12:27