pochodne
john: Czy to:
x(sinx)
to to samo co to:
sin
2x
22 lis 15:56
Artur_z_miasta_Neptuna:
oczywiście że nie
(sin x) to jest funkcja
sin2x = (sinx)2 = (sinx)*(sinx)
22 lis 15:56
john: jak mam w pochodnych taką sytuacje (x(sinx))' to najlepiej jest wzorem na mnożenie?
22 lis 15:58
Artur_z_miasta_Neptuna:
to jedyny 'słuszny' wybór
22 lis 15:59
krystek: Tak x'sinx+x*(sinx)'=
22 lis 16:00
john: macie coś z tego że pomagacie na tym forum?
22 lis 16:01
krystek: Satysfakcje ,że Ktoś chce sie uczyć, a czasem obelgi ,że nie wyliczamy.
22 lis 16:03
john: Bóg wam to wynagrodzi
22 lis 16:04
Artur_z_miasta_Neptuna:
hmmm ... ja na przykład wczoraj odebrałem swój siódmy odrzutowiec
i mam teraz problem
bo nie dośc, że juz mi sie one w garażu nie mieszczą
to jeszcze Kejt się do niego dobrała i mi przemałowala na różowo
22 lis 16:04
Mila: Albo brak podziękowania.

Krystek pozdrawiam.
22 lis 16:05
krystek: Myślisz? Ja mam taką dewizę ," dobre czynione innym wraca".
22 lis 16:05
john: Jak będę "duży" to też będę pomagać
22 lis 16:07
krystek: OOOOOOOO!Artur piękny kolor, szkoda Kejt po łapkach dostanie.
Milu −pozdrawiam również.
22 lis 16:07