prosze o pomoc!!!
ala: wyznacz zbiór A−B jeżeli
A={x: x∊C ⋀ 3|x−2|≤3√3}
B={x: x∊R ⋀ 6x +72>8*3x = 9*2x}
20 maj 17:44
Mickej: sądze iż najprościej będzie naszkicować wykresy funkcji i na podstawie wykresu to
zinterpretować
20 maj 17:52
♊: Rozumiem, ze to miało być takie coś:
Wyznacz zbiór A\B jeżeli:
A={x: x∊ℂ ∧ 3|x−2|≤3√3}
B={x: x∊ℝ ∧ 6x +72>8*3x = 9*2x}
Zbiór A:
zapisz 3√3 w postaci potęgi cyfry 3
20 maj 17:58
♊: Zbiór B:
72 = 9 * 8 = 32 * 23
20 maj 18:01
ala: dzieki
20 maj 18:07
Eta:
Podpowiadam

jasno, zwięźle i zrozumiale
20 maj 18:07
♊: Eto − ala już sobie poradziła z tego co widzę.
20 maj 18:08
Eta:
ala ....... czy już sama dasz radę?
więc nie piszę rozwiązania .........
Powodzenia
20 maj 18:09
ala: w zbior B powinien wygladac tak
B={x: x∊R ⋀ 6x +72>8*3x +9*2x}
20 maj 18:09
20 maj 18:10
ala: mogłabym tylko prosic o odpowiedzi?
czy ze zbioru A x=2?
20 maj 18:11
Eta:
ala ....... to zupełnie zmienia postać rzeczy

bo w poprzednim Twoim wpisie , to była nierówność
wykładnicza
20 maj 18:11
Eta:
rozwiązaniem w zb. A= {1,2,3} bo x€ C
20 maj 18:14