matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wektor
Łukasz:
Czy mógłby mi ktoś uzmysłowić, co znaczy NORMALIZOWANIE WEKTORA?
22 lis 15:21
Krzysiek:
znormalizować wektor tzn, podzielić wektor przez jego długość np.: v=(1,1,0) |v|=
√
2
v
=(1/
√
2
,1/
√
2
,0)
|v|
v
i wtedy długość wektora w=
wynosi 1.
|v|
22 lis 15:30
Łukasz:
dziękuje!
22 lis 15:33