matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
...:
3
12
Dane liczby : x=
, y=
+1, z=3
√
5
+2 tworzą ciąg arytmetyczny rosnący w
√
5
−2
√
5
−1
kolejnosci ? Zadanie z matury, prosze o rozwiazanie
22 lis 14:30
konrad:
x+z
sprawdź czy y=
2
22 lis 14:32
aniabb:
usuń niewymierność z mianownika i porównaj otrzymane liczby tu przepis
https://matematykaszkolna.pl/strona/1134.html
22 lis 14:32
aniabb:
on ma je dopiero ustawić w kolejności rosnącej
22 lis 14:32
konrad:
a, faktycznie
22 lis 14:33
aniabb:
będzie z, y, x
22 lis 14:34
aniabb:
i r=2
22 lis 14:35