pole trójkata
malutka:

jak obliczyć pole tego trójkąta, mając dane
j=4
d=4
a=5
KĄT ALFA 45*
WYLICZYŁAM WYSOKOŚĆ trójkąta asc 5pierwiastkówz 2na 2
proszę o jakieś wskazówki
22 lis 13:45
+-: Oznacz ten rysunek zgodnie z zasadami,bo nie wiadomo co do czego
22 lis 13:52
malutka: sory
as−4
sb−4
c5
22 lis 14:41
aniabb: c5

22 lis 14:42
malutka: jeszcze raz...
as−4
sb−4
cs− 5
22 lis 14:46
Aga1.: P
ABC=P
ASC+P
SBC
| | 1 | |
PASC= |
| *IASI*ISCI*sin450 |
| | 2 | |
| | 1 | |
PSBC= |
| *ISCI*ISBI*sin(1800−450)= |
| | 2 | |
22 lis 14:53
+-: Wyliczyłś wysokość masz daną podstawę więc o co chodzi
22 lis 14:56
malutka: a skąd te 180*−45* ?
22 lis 15:27
malutka: już wiem, dzięki
22 lis 17:00