matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodną
Luka:
Oblicz pochodną
√
x
2
−1
1
f(x)=
+arcsin
x
2
x
21 lis 23:04
Luka:
Proszę o pomoc
21 lis 23:30
think:
g(x)
f(x) =
+ h(x)
f(x)
g'(x)*f(x) − g(x)*f'(x)
f'(x) =
+ h'(x)
f
2
(x)
masz wzór, wystarzy napisać sobie g(x) =
√
x
2
− 1
→ g'(x) = ... f(x) = x
2
→ f'(x) = ....
1
h(x) = arcsom
→ h'(x) = ...
x
i podstawić
22 lis 08:35
Luka:
dzięki za pomoc
22 lis 10:34