matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
Gunek:
√
7
*3
√
7
= −3
√
15
*2
√
15
= 6
√
2
−
√
8
= (2
√
6
+
√
14
)(3
√
14
+2
√
21
√
32
+
√
50
−
√
72
21 lis 21:17
Qmi:
a) 3*7 = 21 bo
√
7
*
√
7
= 7
21 lis 21:20