matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyrażenie po przekształceniu ma postać:
satro:
(2a−3)
2
− (2a+3)
2
= = 2a
2
− 6 * 2a + 9 − 2a
2
+ 6 * 2a + 9 = 18 Prawidłowa odpowiedź to −24a.Nie wiem co jest źle..
21 lis 20:49
aniabb:
= 4a
2
− 6 * 2a + 9 − 4a
2
− 6 * 2a − 9 =.....
21 lis 20:51