matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomózcie!
Paula:
Fala na wodzie rozchodzi się z prędkością 3m/s. Okres fali wynosi 3 s. oblicz długość tej fali
20 maj 17:09
Jakub:
Wzór na prędkość fali to
λ
v =
T
λ − długość fali T − okres fali Po przekształceniu wzoru masz λ = v*T = policz
20 maj 17:45