ciągi, potęgi, równania
ania: Mam kilka zadań i jest mi to pilnie potrzebne mam nadzieje że pomożecie

1 Zadanie: Przedstaw w postaci jednej potęgi:
b) 9
12 : 27
5=
c)
3√25 *
√5=
2 Zadanie: Oblicz:
a) log20+log5=
b)log3 75− log3 25+ log3 1 =
c) log mała cyferka "6 ''
√3 + log mała cyferka ''6'' 2
√3
Zadanie3 rozwiąż równania:
a)4
x+1=8
x−2
b)log do malej "3" (x+2)=2
c)logx+log2=log12
Zadanie4 Napisz piec początkowych wyrazów ciągu o wyrazie ogólnym:
b) b male "n" = 5−n
2
mam nadzieje ze pomożecie, z góry dziękuje