matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomian?
Paulitta:
rozłóż wielomian 2x
3
−3x
2
+1
21 lis 18:52
Kejt:
rozbij −3x
2
na −2x
2
−x
2
21 lis 18:53
Nienor:
2x
3
−2x
2
−x
2
+x−x+1=2x
2
(x−1)−x(x−1)−(x−1)=(x−1)(2x
2
−x−1)=(x−1)(2x+1)(x−1)
21 lis 18:55