matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Wydi:
tg
=0
tg+ctg
20 maj 16:33
♊:
zapisz poprawnie
20 maj 16:34
Wydi:
Tak mam zapisane...
tgx
1)
=0
tgx+ctgx
i jeszcze jeden mam... 2) 5tg(1/4x−π/5)=−5
20 maj 16:40
♊:
Najpierw musisz określić dziedzinę, co sprowadza się do obliczenia równania: tgx+ctgx=0
20 maj 16:42