matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz ile sie rowna d
angel:
d:2 i dwie trzecie = 2 i jedna czwarta
21 lis 18:38
angel:
21 lis 18:50
angel:
21 lis 18:51
Krzysiek :
2
1
d/2
=2
3
4
6
Teraz pytanie lle to jest np
. To sie rowna 3 . bo 3*2=6 Teraz zobacz ile bedzie
2
2
1
8
9
sie rownalo d w naszym przykladzie d=2
* 2
⇒d=
*
=6 popatrz nawet
3
4
3
4
tak samo 6 wyszlo ale to nie bylo zamierzone
22 lis 02:41