21 lis 18:36
Marcin: − 6 * 103 + 72 * 15 = − 603 + 710 = 20710
21 lis 18:40
Marcin: tam w ułamkach jest kolejno: dziesięć trzecich, siedem drugich, sześćdziesiąt trzecich, siedem
dziesiątych, siedem dziesiątych
21 lis 18:41
Marcin: sorry, w trzecim ułamku jest jeszcze jedna piąta, a dalej dopiero sześćdziesiąt trzecich
21 lis 18:41
lolo: −1813 + 72*15= −553+710 a dalej wspólny mianownik dodac i wyciagnąc
całości
21 lis 18:42
Marcin: lolo, nie mnoży się liczb całkowitych i ułamków mieszanych.. mieszany trzeba zamienić na
zwykły, tak jak ja to zrobiłem
21 lis 18:46