matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc
Rafał xd:
Edek jest o 3 lata starszy od Ali, a ewa jest o 3 lata starsza od Edka. ile lat ma Ala, jeśli EDEK I EWA maja RAZEM 39 lat
21 lis 18:08
Rafał xd:
pomocy
21 lis 18:11
Rafał xd:
21 lis 18:20
Pejo:
Ededk − x + 3 Ala − x Ewa x+6 Edek i Ewa − 39 x+3+x+6=39 2x=30 x=15 Edek 15+3 = 18 Ala 15 Ewa 15+6=21
21 lis 19:50