matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
opisany
Łukasz:
oblicz pole czworokąta opisanego na kole o polu 4π. jeżeli jego obwód wynosi 20
21 lis 18:02
M:
25 sty 22:09
M:
19 sie 13:35
woźnica:
Ze wzoru "woźnicy": P
czwor.
=pr , p −− połowa obwodu p=10 i πr
2
= 4π ⇒ r=2 P
czw
= 20
19 sie 20:28