matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równologłobok wysokości
Łukasz:
Boki równoległoboku wynoszą 6 i 8 a jedna z wysokości 4. Oblicz drugą wysokość rozważ dwa przypadki.
21 lis 17:53
Kejt:
Skorzystaj ze wzoru na pole równoległoboku są dwa przypadki: 1
o
wysokość=4 spada na bok=6 2
o
wysokość=4 spada na bok=8 1
o
6*4=8*h 2
o
4*8=6*h
21 lis 17:55