Napisz równanie okręgu o średnicy AB.
Zielonyyy: Dane są punkty A=(−6; −5), B=(−4;6). Napisz równanie okręgu o średnicy AB.
21 lis 17:40
21 lis 17:42
Zielonyyy: a jak cale napisać bo to ma być na prace kontrolna to nie za bardzo żebym tak od razu podawał
21 lis 17:43
Zielonyyy: czy to bedzie tak
ale co dalej z tym wynikiem ?
21 lis 17:46
anonim:
| | 1 | |
oblicz r2 = |AS|2 = (−6 + 5)2 + (−5 − |
| )2 = ... |
| | 2 | |
21 lis 17:49
Zielonyyy: to z tego 1 nawiasu bedzie 1 a z 2 20.25?
21 lis 17:52
Zielonyyy: ktos pomoze dalej ?
21 lis 18:03