prosze o szybka pomoc w zadaniu... Rozwiąż równianie
Patryk: prosze o szybka pomoc w zadaniu
Rozwiąż równianie
3x3+6x2−x−2=0
21 lis 17:29
Aga1.: 3x2(x+2)−1(x+2)=0
i licz dalej
21 lis 17:35
Patryk: a mozesz pomoc dalej bo ja jestem zielony w tym
21 lis 17:36
Zielonyyy: ktos powie co dalej
21 lis 18:03
Artur_z_miasta_Neptuna:
jak to co ... 'grupowanie'
21 lis 18:04
matrurzysta: (x+2)(3x2−1)=0
(x+2)(√3x−1)(√3x+1)
21 lis 18:05
Zielonyyy: i maturzysta to juz jest koniec zadania ?
21 lis 18:06
21 lis 18:08
Zielonyyy: a mógłbyś to jakoś poskładać w całość i podać całe bo nie ogarniam tego już tak pojedynczo
21 lis 18:11
maturzysta: jak poskładać
21 lis 18:13
maturzysta: przeca masz już pierwiastki równania

rozwiąż równanie=znajdź pierwiastki
21 lis 18:14
Zielonyyy: czy mam poprostu pisac wszystko pod soba ta wypowiedz "aga1" i pozniej te twoje i koniec
zadania ?
21 lis 18:15
maturzysta: tak
21 lis 18:16
Zielonyyy: 3x3+6x2−x−2=0
3x2(x+2)−1(x+2)=0
(x+2)(3x2−1)=0
(x+2)(√3x−1)(√3x+1)
i to ostatnie co napisales 18:08 i koniec zadania tak ?
21 lis 18:22
maturzysta: tak
21 lis 18:25
Zielonyyy: dzieki bardzo a z tym mi pomozesz
Dane są punkty A=(−6; −5), B=(−4;6). Napisz równanie okręgu o średnicy AB.
21 lis 18:26