matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
z wytłumaczeniem
sweetgirl:
23 : (−7
2
3
) −
32
24
21 lis 17:18
bezendu1990:
a co tu jest do tłumaczenia
kolejność działań najpierw dzielenie potem odejmowanie
2
32
23:(−7
)−
=
3
24
23
4
23:(−
)−
=
3
3
3
4
23*(−
)−
=
23
3
4
3
4
9
4
13
1
−3−
=−
−
= −
−
=−
=−4
3
1
3
3
3
3
3
21 lis 17:37