matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby zespolone
???:
rozwiązać równanie: |z|−z=1+2i
21 lis 17:14
Artur_z_miasta_Neptuna:
wskazówka: |z| = |x+iy| =
z = x+iy
21 lis 17:14
???:
za |z| podstawiam pierwiastek z a
2
+b
2
i wychodzi takie coś (pierw z a
2
+b
2
)−z=1−2i
21 lis 17:29