matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;)pomocy!!! ;D
adaga:
a) Uprośc wyrazenie i oblicz jego wartość dla x=3 i y= −1 (2y−2
√
2x
)(y+
√
2x
)−(2
√
3x
−y)(y−2
√
3x
). b)Oblicz:
4
9
+9
4
*27
−2
:13
0
=
4−1,7*(−1)
2
5
+7
4
5
:13
21 lis 16:52
Artur_z_miasta_Neptuna:
nie dubluj:
https://matematykaszkolna.pl/forum/168845.html
21 lis 16:53