Równanie
tańczący z wilkami : rozwiąż równanie : x√3+√3=x+3 Wiem,że ma wyjść x=√3 , kombinuję z
dzieleniem i mnożeniem stronami ale mijam się z rozwiązaniem,jak to powinno wyglądać ?
21 lis 16:24
Artur_z_miasta_Neptuna:
x√3 − x = 3 − √3
x(√3−1) = √3*√3 − √3
x(√3−1) = √3(√3−1)
x = √3
21 lis 16:32
tańczący z wilkami : wystarczyło wyciągnąć przed nawias , a ja niepotrzebnie kombinuje , dzięks ; )
21 lis 16:37
Artur_z_miasta_Neptuna:

najciemniej pod latarnią

spoko
21 lis 16:37
tańczący z wilkami : Dokładnie ^^^
21 lis 16:43