matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć pięć początkowych wyrazów ciągu
Betti:
obliczyć pięć początkowych wyrazów ciągu
nπ
1)a
n
=(−1)
n+1
cos
4
nπ
2)a
n
=sin
2
21 lis 15:18
Mila:
π
√
2
1)a
1
=(−1)
1+1
*cos
=
4
2
licz dalej, w czym problem?
21 lis 16:48