matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
coś z fiz
abc:
Punkt materialy porusza się po płaszczyźnie 0xy z prędkościa v=Ayi+Bj gdzie A=1/s B=4m/s. Po jakim torze porusza sie cząstka? Znajdz wektory prędkości i przyspieszenia w dowolnej chwili jeśli x(0)=0 y(0)=0
21 lis 13:40