matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznaczyć dziedziny funkcji
Rado:
Wyznaczyć dziedziny funkcji:
x+1
a) f(x)=
x
2 do potegi
,−1
x−2
1−x
1
b)f(x)=
√
+
1+x
ln(−x+3)
c)f(x)=2
√
1−x
2
− 3
√
x
2
−1
2x+1
d) f(x)=
√
log
1/2
tutaj cale dzialanie jest pod pierwiastkiem
x+2
21 lis 13:39
konrad:
no i w czym problem?
21 lis 13:41