pochodna
misia: PILNE

pochodna f'x(x,y)= log x + log y
21 lis 10:36
aniabb:
1/x
21 lis 10:38
21 lis 10:53
misia: a jesli za x podstawimy 10 to da sie to jakos uproscic?
21 lis 11:31
Artur_z_miasta_Neptuna:
a ile wynosi log 10
21 lis 11:44
Artur_z_miasta_Neptuna:
to jest pytanie wskazówka
21 lis 11:44
misia: log 10 = 1
21 lis 12:28
misia: ale nadal nie wiem jak to bedzie
21 lis 12:29
misia: prosze o rozpisanie

bardzo mi pomoze w kolokwium ktore bede miec za godzinke
21 lis 12:29
Aga1.:
A po co podstawiać 10 i gdzie ?
log10=1
Do pochodnej?
| 1 | |
| −−nie da się prościej zapisać. |
| 10lne10 | |
A jaki jest wzór(log
ax)
'?
21 lis 12:34
misia: upup
21 lis 12:34
misia: ab = x, jesli logax=b
21 lis 12:35
misia: musze podstawic za x 10, poniewaz pozniej mam tak w zadaniu i potrzebuje z tego wynik..a nie
wiem czy sie da wlasnie prosciej, nie wydaje mi sie−.−
21 lis 12:36
misia: musze podstawic za x 10, poniewaz pozniej mam tak w zadaniu i potrzebuje z tego wynik..a nie
wiem czy sie da wlasnie prosciej, nie wydaje mi sie−.−
21 lis 12:36
Aga1.: Pytałam o wzór na pochodną tej funkcji.
21 lis 12:47
21 lis 12:51
misia: hophop
21 lis 12:56
Aga1.:
I do tego jak podstawisz za a10 i za x 10
to otrzymasz
21 lis 13:00
misia: oki, dzieki
21 lis 13:16