funkcje
adrian2001: zbiorem wartosci funkcji y=−2x2+12x=1 jest;
A=(−NIESKOŃCZONOŚCI ,19>
B=(−nieskończoności; 1.>
C.R
D.<1; + nieskończoności)
21 lis 10:25
Artur_z_miasta_Neptuna:
jak wygląda wykres funkcji kwadratowej

w jaki sposób okreslic jej zbiór wartosci
21 lis 10:26
krystek: Y∊(−∞,q> i licz
21 lis 10:27
adrian2001: niema wykresu funkcji narysowanej jest to tylko napisane
21 lis 10:30
Kinga: wiec musisz narysować wykres funkcji i odczytac z niego Zw. Zeby narysowac wykres musisz
njalieprw obliczyc wierzcholek paraboli i miejjsca zerowe, i chyba wiesz ze jak a<0 to
ramiona paraboli idą w dół
21 lis 11:07
Artur_z_miasta_Neptuna:
ja nie mówię czy jest narysowana −−− troche inicjatywy ... sam sobie narysuj szkic ... wtedy
może 'coś' zauważysz
21 lis 11:09
Aga1.: Matura?
21 lis 12:30
adrian2001: tak matura a ja jestem na bakier z matą słabo sobie radze
21 lis 13:13
adrian2001: raczej jestem noga z maty
21 lis 13:17
Artur_z_miasta_Neptuna:
to musisz ćwiczyć ... masz jeszcze pół roku
21 lis 13:17
adrian2001: tak ale od czego zacząc po 13 latach przerwy w nauce
21 lis 13:26
Artur_z_miasta_Neptuna:
od ulamków

od potęgowania ... i lecieć 'dalej'
21 lis 13:27
adrian2001: dzieki dobrze ze są takie strony i ludzie sobie pomagaja
21 lis 13:34