cash
cash: POMOCY!
Określić dziedzinę, przeciwdziedzinę, oraz narysować wykres funkcji:
y= f(x) = x
2 + 2|x| − 3
21 lis 09:52
Artur_z_miasta_Neptuna:
zauważ, że:
| 3x+4 | | 3x+3 + 1 | | 3(x+1) + 1 | | 1 | |
| = |
| = |
| = 3 + |
| |
| x+1 | | x+1 | | x+1 | | x+1 | |
| | 1 | |
czyli wykresem będzie wykres funkcji |
| przesunięty o jaki wektor  |
| | x | |
21 lis 09:53
cash: o wektor 3? ale w którą stronę?
21 lis 10:00
21 lis 10:01
cash: a jak zrobić drugie?
21 lis 11:10
Aga1.:

g(x)=x
2+2x−3 −−kolor szary (wykonaj obliczenia)
f(x)=g(IxI)=IxI
2+2IxI−3=x
2+2IxI−3 kolor czerwony.
21 lis 12:44
Aga1.: Mam nadzieję,że to nie z matury.
21 lis 12:50