matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje trygonometryczne
adrian:
kąt α jest ostry i sin α =
7
13
. oblicz pozostale wartosci funkcji trygonometrycznych tego kąta
20 lis 23:50
Jolanta:
skorzystaj z jedynki trygonometrycznej
20 lis 23:51
Nienor:
cos
2
α+sin
2
α=1
7
cos
2
α=1−(
)
2
12
sinα
tgα=
cosα
1
ctgα=
tgα
20 lis 23:52