Całka
Kapelan: Błagam o pomoc
a=(2t
3 + 1) wersor + (3e
3t − t) wersor + (2cos * 3t − 1) wersor
V
0 = 2e wersor + 3 wersor
r
0 = 3e wersor + 5 wersor
Rozwiązanie:
X
dv= a * dt
∫dv = ∫(2t
3 + 1) dt
C= 2e −−−−> SKĄD TE 2e proszę o pomoc
Y
dv= a * dt
∫dv= ∫3e
3t − t) dt
V = 1 + C Skład te wyniki, proszę o szczegółowe rozpisanie
3 − 1 = C
C= 2
20 lis 23:41
Nienor: C to jakaś stała, założenie początkowe zwykle.
20 lis 23:43
MQ: Bierze się to stąd, że v0 masz 2e*i→+3j→
czyli v0x=2e
oraz v0y=3
podstawiasz do rózwiązań t=0 i przyrównujesz z powyższymi.
20 lis 23:45
Kapelan: mógłbyś mi to rozpisac, bo rozumie ze pod V daje 2e*i→+3j→= 2t4/4 + t + C. I jak to wychodzi
np w X że C= 2e. Pewnie źle obliczam, albo mylę wzory.
20 lis 23:52
MQ: Nie.
Twoje rozwiązania są takie:
Dla x jest z warunkiem początkowym v0x
Dla y jest z warunkiem początkowym v0y
20 lis 23:55