matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby zespolone
kartofelek:
bardzo proszę
z
4
= 5 + (1−i)
4
wychodzą mi jakieś dziwne dziwy
20 lis 21:43
irena_1:
(1−i)
2
=1−2i+i
2
=1−2i−1=−2i (1−i)
4
=(−2i)
2
=4i
2
=−4 z
4
=5−4=1=cos0+i sin0
2kπ
2kπ
π
π
z
k
=cos
+i sin
=cos(k*
)+i sin(k*
)
4
4
2
2
k=0, 1, 2, 3
20 lis 22:22