Mianowicie, jak obliczyć taką sytuację:
a) −2(x+y)(x−y) = −2x2−y2
czy tak:
b) −2(x+y)(x−y) = −2(x2−y2) = −2x2 + 2y2
I jeszcze jedno zadanko:
Pani Dorota na zakup nowego samochodu zaciągnęla kredyt 20 000 zl oprocentowany na 19,5% w
skali roku. ? Jaki procent zaciągniętego kredytu będą stanowiły odsetki?
I jeszcze jedno zadanko:
Pani Dorota na zakup nowego samochodu zaciągnęla kredyt 20 000 zl oprocentowany na 19,5% w
skali roku. ? Jaki procent zaciągniętego kredytu będą stanowiły odsetki?
| 19,5 | |
*20000zl=3900zl. A jaki procent beda stanowily odsetki? 19,5 masz w zadaniu podane | |
| 100 |