matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funckja
Monika:
Dla podanych par funkcji f : X ! Y , g : Y ! X s zbadać, czy funkcja g jest funkcę odwrotną do funkcji f a) f(x)=3
√
x
x∊R g(y)=y3 y∊R b) F(x)=−x
2
+2x+2 x∊(0,2) G(y)=1−
√
3−y
y∊(2,3>
20 lis 21:04