matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomoc w rozwiazaniu jednego rownania logarytmu pilnie prosze o pomoc
wiesław:
3log(log
2
32 * log
5
25) prosze o pomoc pilnie i dziekuje
20 maj 08:58
Basia:
log
2
32 = 5 bo 2
5
=32 log
5
25=2 bo 5
2
=25 L = 3log(5*2) = 3log10 = 3*1 = 3
20 maj 09:45