matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potegi
OLI:
dzialania na potegach a) (a
−
4 b
−
3 c
−
3) : (a
−
2 b
−
5 c
−
4) b) (2
1
/2 − 5
1
/2)(2
1
/2 + 5
1
/2)
20 lis 20:51
irena_1:
a)
b
2
c
(a
−4
b
−3
c
−3
):(a
−2
b
−5
c
−4
)=a
−4
b
−3
c
−3
*a
2
b
5
c
4
=a
−2
b
2
c=
a
2
20 lis 21:10
irena_1:
b) (2
1
2
−5
1
2
)(2
1
2
+5
1
2
)=2−5=−3
20 lis 21:12