Rozwiąż równość i nierówność
Didi: równość
IIx−8I−2I=10
nierówność
I5−x+3II > 2
20 lis 20:41
Didi: Równość zrobiłem tak
x−8−2=10 x+8−2=10
x=20 x=−4
Wyniki się zgadzaja
Co do nierówności hmmmm gorzej
20 lis 21:56
...:
Ix−8I−2=10 lub Ix−8I−2=−10
Ix−8I=12 Ix−8I=−8 ...odrzucamy jako sprzeczne
stąd x=20 lub x=−4
20 lis 22:06
...:
... a nierówność ... to przepisz poprawnie−
20 lis 22:08
Didi: I 5− I x+3 I I > 2
20 lis 22:23
krystek: 5−Ix+3I>2 lub 5−Ix+3I<−2 i dalej licz
20 lis 22:25
Didi: x+3>−3 x+3<−7 tak?
20 lis 22:37