matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Własności wartości bezwzględnej
Karolina:
Zad. Uprość wyrażenia stosując własności wartości bezwzględnej. a) | 3x + 4 | = 0 b) | −2x + 3 | = | 5x + 1 | c)
√
x
2
+ 2x +1
20 lis 20:04
bezendu1990:
https://matematykaszkolna.pl/strona/3410.html
20 lis 21:11
pablo:
3x+4=0 3x=−4
4
x=−
3
c) |x−1|
20 lis 21:59