matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
znajdź część rzeczywistą i urojaną liczby zespolonej
on:
1−i
2+i
doradzi ktoś ja zacząć to zadanie ?
20 lis 19:31
irena_1:
1−i
1−i
2−i
2−i−2i+i
2
2−1−3i
=
*
=
=
=
2+i
2+i
2−i
4−i
2
4+1
1−3i
1
3
=
=
−
i
5
5
5
21 lis 08:26