całki w fizyce.pomozcie
nick: Wyznacz funkcje opisujace zaleznosci v i polozenia x od czasu
a(t)=2t
2sin2t
i 2 rownanko:(i,j,k to wersory na:x,y,z).wyznacz predkosc poczatkowa v
0 i szykosc v
0 oraz
poczatkowe przyszpiesznie stycznej
r(t)=(2t
3+1)i+(3e
3t−t)j+(2cos3t−1)k
pomozcie

dziekuje
20 lis 19:29
nick: Sorry ale 2 rownanie ma byc:
2.Położenie r(t) jest zależnością(i,j,k to wersory osi:x,y,z)
a(t)=(2t 3 +1)i + (3e 3t −t)j + (2cos3t−1)k
Wyznacz v(t) oraz r(t).
Przyjąć następujące warunki początkowev 0=2ei+3j+k oraz r 0=3ei+5k.
PS.przepraszam jesli ktos juz to patrzył ale mi sie pomyliło
20 lis 20:10